Om oss 

Föddes i Göteborg 1945, latinstudent, handbollsmålvakt, ordlekare, itutagare. Håller med Tage Danielsson om att ”folk utan humor har jag svårt att ta på allvar”.Bengt foto170

Flyttade till Värmland och Uddeholmsbolaget 1970 . Efter fem år som industriell marknadsförare började jag jobba med utbildning och ledarskap, blev koncernens utbildningschef, startade KRESAM med mina arbetskamrater och har sedan slutet av sjuttiotalet anlitats som mental trädgårdsmästare i företag, förvaltningar och bygder.

Min bransch är ”in-, kon- & transpiration” inom områdena människment, bygdebegeistring och edutainment.

Mina tankemodeller och perspektiv avviker ibland något från etablerade sanningar och strukturer, men icke desto mindre – ibland just därför – har de lett till goda resultat. Utveckling kräver ”tänkniksprång” och modet att pröva nya lösningar. Och motivation är en bättre drivkraft än ”hotivation”.

Besök gärna min hemsida och läs om mina olika tilltag under 40 år i pionjäringslivet. På den finns även ett ”bokstaveri” där jag samlar mina krönikor och andra klokroligheter.

Bengt Gustavsson
Ängåsen 60, 683 92 Hagfors
Telefon: 0563 24080
Mobil: 0705 484605
Epost: bengt@kresam.se
Hemsida: www.kresam.se


Jag föddes en solig majmorgon 1965 i Västerås.

Alexandra foto170Efter humanistgymnasium med truppgymnastik och A cappella-sång blev det Journalisthögskolan i Göteborg 1988. Det ledde så småningom till många år på SR och SVT i roller som reporter, redaktör, producent och projektledare.

2001 fick jag mitt första uppdrag som moderator och under tiden har jag även utbildat mig till mental rådgivare.

För mig handlar det om att utveckla både mitt och andras personliga ledarskap. Och även om min humor är både torrare och trögare än min göteborgske konferastkompis Bengts så har lustfylld skaparglädje alltid drivit mina projekt framåt.

De flesta projekt i näringsliv och organisationer lyckas rent tekniskt, men väger man samtidigt in utvecklingen hos de människor som deltagit så finns det ofta mycket att önska. För att processer i projekt ska leda till personlig, social och ekonomisk tillväxt krävs kreativa möten där människor blir sedda, bekräftade och tar ställning.

Det finns många verktyg att jobba med för en hållbar utveckling av oss människor och i min verktygslåda finns vid det här laget en hel del användbart. Läs gärna mer på min hemsida.

Alexandra Hjelm
Sankt Johannesgatan 27, 602 34 Norrköping
Telefon: 0723 101089
Epost: alexandra.hjelm@programledarna.se
Hemsida: www.programledarna.se


>slutbilder-omoss

www.konferasten.se